Deel 6 E-Bike tips nu online

Deel 6 E-Bike tips nu online

Steeds vaker krijgen we te maken met storingen aan elektrische fietsen. Dat is ook logisch want het aantal e-bikes neemt met de dag toe. Natuurlijk is het knap vervelend als u niet kunt fietsen door een storing. Heel vaak echter, kunt u er zelf veel aan doen om storingen te voorkomen of op te lossen.

Peter, Post Fietsen Team

Peter Kuijpers

De komende tijd zal onze monteur Peter Kuijpers (expert op het vlak van E-Bikes) via de website, Facebook en nieuwsbrief belangrijke tips met u delen over het gebruik en onderhoud van deze fietsen. Zo hopen wij dat u nog meer kunt genieten van uw fiets, want uw fietsplezier is onze zorg.

Deel 1: Veel voorkomende problemen met de accu (September 2016)

Deel 2: Het opladen van een E-Bike accu (Oktober 2016)

Deel 3: Het verschil in actieradius (November 2016)

Deel 4: De accu in de winter (Januari 2017)

Deel 5: Tijd voor het voorjaar (Maart 2017)

Deel 6: Uw accu in winterslaap?

De zomer is weer voorbij, en hopelijk heeft u veel plezier beleefd aan uw E-Bike. Nu staat de herfst voor de deur en binnenkort de winter. Ook dan is het nodig aandacht te besteden aan uw E-bike. Zorg er voor dat de accu in conditie blijft de komende tijd. Accu’s gaan langer mee als ze regelmatig gebruikt worden. De Ion accu moeten altijd aan de lader staan ook al gebruikt u de fiets niet, een ander soort accu zoals die van Bosch of Gazelle hoeft niet altijd aan de lader, maar laad deze minimaal een maal per maand op. Zo blijft de accu in top conditie. Gebruikt u de E-bike in de winter niet, controleer toch regelmatig of alles nog functioneert. Zo komt u later niet voor verrassingen te staan. Opladen van de accu moet altijd gebeuren bij temperaturen boven het vriespunt, bij voorkeur op kamer temperatuur. Een afneembare accu kunt u het beste op kamer temperatuur bewaren, kijk wel regelmatig of alles nog werkt (bv. een maal per maand). Voor ingebouwde accu’s in het frame geldt eigenlijk hetzelfde, al wordt het wel moeilijk om deze op kamer temperatuur te houden. Is het in de berging onder nul probeer de accu dan te beschermen door bijvoorbeeld een deken om de accu te wikkelen.

Tot de volgende keer!
Warme E-Bike groet van Peter.

Deel deze pagina via facebooktwittergoogle_plusmailfacebooktwittergoogle_plusmail