De High Speed E-bike of speedpedelec vormt een nieuwe generatie e-bikes voor mensen die 25 km per uur nog niet genoeg vinden. Deze fiets kan een snelheid van wel 45 km per uur bereiken.

Dat maakt hem ideaal voor langere afstanden voor woon-werkverkeer bijvoorbeeld. Over het fietspad langs het kanaal in 30 minuten van Kaatsheuvel naar Den Bosch.., doe dat maar eens na in je auto in de ochtendspits! Dit type fiets valt onder de snorfiets-wetgeving.

Als u met uw High Speed E-bike op de openbare weg wilt rijden moet u aan de volgende eisen voldoen:

  • De bestuurder moet minimaal 16 jaar zijn;
  • De bestuurder moet minimaal in het bezit zijn van een bromfietsrijbewijs;
  • De High Speed E-bike moet voorzien zijn van een kenteken en geregistreerd bij het RDW;
  • De High Speed E-Bike moet WA verzekerd zijn.

Sinds 1 januari 2017 geldt voor berijders van deze highspeed fietsen een helmplicht. Een standaard fietshelm is niet voldoende. Er zijn speciale fietshelmen ontwikkeld die aan de wettelijke eisen voldoen. Deze helmen zijn in onze winkel verkrijgbaar.

RDW erkend
Wij zijn een RDW erkend bedrijf en verzorgen de complete RDW registratie. Ook kunt u bij ons een WA verzekering in combinatie met een diefstal/schade verzekering afsluiten bij onze verzekeringspartner ENRA. Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u deze fiets eens uitproberen? Ook dat kan. Wij hebben de Sparta Ion E-speed als testmodel in onze winkel staan, compleet met kentekenplaat en WA verzekering. U hoeft alleen maar uw (bromfiets)rijbewijs mee te nemen!

Webshop – High Speed bikes →

 

Loading
Deel deze pagina via facebooktwittergoogle_plusmailfacebooktwittergoogle_plusmail