Loonse en Drunenseduinen | Mountainbike – Duinroute

De Loonse en Drunense Duinen is een natuurgebied gelegen tussen Drunen en Loon op Zand. De meeste mensen kennen waarschijnlijk het pretpark De Efteling in Kaatsheuvel wel. Daar ligt het vlakbij. De natuur hier wordt gekenmerkt door bossen en aaneengesloten stuifzandgebieden.
De Vereniging Natuurmonumenten heeft een mooie route uitgezet voor de actieve mountainbiker. De route is 25,3 km lang. De route is eenrichtingsverkeer en loopt tegen de klok in. Langs de route liggen een aantal horeca gelegenheden en parkeerplaatsen waar de route gestart kan worden.

MTB route Loonse Drunense Duinen

 Let op

In de duinen wordt streng toegezien op het hebben van zo’n sticker, zichtbaar op de fiets. Een boete heb je zo te pakken dus zorg altijd voor een sticker.
 Download brochure

Meer informatie op de website van natuurmonumenten.

MTB-route sticker bij ons te koop.

Sticker is verplicht in de duinen.

Sticker is verplicht in de duinen.

Sticker is verplicht in de duinen. Iedereen die van de route gebruik wil maken is verplicht een sticker te dragen (kosten € 12,00). Deze is geldig voor het op de sticker vermelde jaar. Er staat een nummer op vermeld dat samen met naam, postcode en huisnummer wordt ingeschreven. Met de opbrengst van de stickers wordt het jaarlijks onderhoud aan de route bekostigd.

Filmpje ingezonden door Ronald Lange

Deel deze pagina via Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail