Gazelle bakfiets

Ruim 12 jaar na de Gazelle Cabby komt Gazelle weer met een eigen ontwerp bakfiets, de elektrische Makki Load. Vanaf eind maart 2021 is deze bakfiets verkrijgbaar bij Post Fietsen. De Dierense fietsfabrikant springt hiermee in op de populariteit van de elektrische bakfiets bij gezinnen.

De e-bakfiets is ontwikkeld na uitgebreid consumentenonderzoek. Gazelle trok op met diverse gezinnen in Amsterdam en Eindhoven die al een bakfiets gebruiken. Productontwikkelaars fietsten mee naar kinderdagverblijven, scholen en winkelcentra. Zo kwamen zij erachter waar ouders en kinderen tegenaan lopen bij bestaande bakfietsen op de markt. En ook wat zij wel of juist niet belangrijk vinden op en aan een bakfiets. De uitvoerige terugkoppeling maakte duidelijk dat gezinnen waarde hechten aan veiligheid, comfort, design en robuustheid. Dit zijn uitgangspunten geworden voor de ontwikkeling van de Makki Load.