Mountainbikes

Mountainbikes

Mountainbikes, ook wel ATB of MTB genoemd, zijn fietsen met 26 inch of 29 inch wielen en dikke banden geschikt om door ruig terrein te fietsen. Er zijn vele varianten, we gaan in op de 2 veruit meest voorkomende varianten. Wij hebben ook elektrische mountainbikes in de collectie, oftewel E-MTB.

Post Fietsen is een dealer van Cube fietsen

Hardtail

Deze fietsen hebben een verende voorvork en een vast frame. Het frame is gemaakt van aluminium of carbon.

Full-suspension

Deze fietsen hebben een verende voorvork én een verend frame. Het frame wordt geveerd door een scharnierende achterbrug waar een demper in is geplaatst. Voor- en nadelen ten opzichte van de hardtail zijn:

Trillingen worden door het frame en voorvork opgevangen waardoor berijder minder te voorduren krijgt. Ideaal voor mensen met rug en nekklachten.

De wielen stuiteren minder over de ondergrond en blijven meer contact houden. Veiligheid wordt daardoor ook groter.

Door de extra scharnieren en dempers wordt prijs hoger.

Omdat in de vering energie verdwijnt is de krachtoverbrenging .i.c.m. het hogere gewicht van een Full Suspension iets minder efficiënt dan een hardtail. Dit verschil is door nieuwe technieken en het gebruik van lichtgewicht materialen echter zeer klein geworden.

Aluminium of Carbon frame?

De meeste frames van mountainbikes zijn van aluminium. De voordelen van aluminium zijn de prijs kwaliteitsverhouding wat betreft het lage gewicht en hoge stijfheid.

Steeds meer Mountainbikes zijn voorzien van een carbon frame. Het voordeel is dat carbon veel lichter is een hogere stijfheid heeft.

Maak een proefrit

Bekijk de mountainbikes in onze webshop of kom langs de winkel voor advies.
Wist je dat je bij ons ook proefritten kan maken?

MTBs in webshop E-MTBs in webshop Proefrit