De nieuwe Pegasus fietsen voor 2020

De nieuwe Pegasus fietsen voor 2020 hebben niet alleen qua design een flinke upgrade gekregen, maar ook de techniek is verbeterd zodat je nog veiliger en comfortabeler op pad kunt gaan

Deze nieuwe modellen staan binnenkort bij ons in de winkel.

Siena E8 Plus

De populaire elektrische fiets Siena E7 heeft een nieuwe uitvoering gekregen met de Siena E8 Plus. De Siena E8 Plus is een luxe elektrische fiets met een sterke Bosch Active Line Plus ondersteuning. Ook heeft deze luxere versie veilige en goed doseerbare Magura hydraulische velgremmen.

Piazza E7

De Piazza is doorontwikkeld naar de Piazza E7. Het is een comfortabele fiets met een nieuw frame waardoor je heerlijk rechtop kunt fietsen. De 7 naafversnellingen, de lichte bediening van de remmen en de BOSCH Active Line aandrijving zorgen ervoor dat dit een ideale fiets is voor zowel een snelle boodschap als een langere fietstocht.

Ravenna E8

Het damesmodel van de Ravenna E8 heeft een lage instap bij het damesmodel. De verstelbare voorbouw zorgt ervoor dat je de zithouding makkelijk en snel perfect kunt instellen naar je eigen voorkeur. Met deze moderne elektrische fiets voel je je op elk moment tijdens je fietstocht veilig en comfortabel.

Ravenna EVO 5 & Ravenna EVO Belt

De Ravenna EVO 5 & Ravenno EVO 5 Belt zijn de sportieve variant van de Ravenna E8. Met de beste techniek en de mogelijkheid voor een accu van 625 Wh, kun je met deze elektrische fiets prachtige toertochten maken van wel 200 kilometer. De stijfheid van het frame is dit jaar geoptimaliseerd, waardoor de fiets nog beter rijdt. Voor de fietser die schoon, licht en stil wil fietsen, is de Ravenno EVO 5 Belt de juiste keuze. Deze Ravenna heeft geen traditionele fietsketting, maar een riemaandrijving van de Gates Belt Drive.

Benieuwd naar de meest sportieve variant van de Ravenna? Bekijk dan de Ravenna EVO 5 CX. Deze krachtpatser is een topklasse e-bike voor de veeleisende fietser die ook graag op fietsvakantie gaat.

Opero EVO 5F Di2 & Opero EVO 5F Di2 Belt

De modellen van de Opero EVO 5F Di2 zijn sportieve elektrische fietsen van het hoogste niveau. De Shimano Steps E6100 motor zorgt voor een zeer krachtige, maar vloeiende ondersteuning. Door het compacte formaat van de motor blijft de Opero wel een relatief lichte fiets. Met accu’s van 555 Wh en 750 Wh hoef je je geen zorgen te maken over de fietsafstand die je wilt afleggen.

De Opero EVO 5F Di2 Belt is met een Gates Belt Drive riemaandrijving de meest luxe variant van de twee.

Solero E9 Sport CX

De Solero E9 Sport CX is een elektrische fiets met extra veel power. Met de BOSCH performance Line CX aandrijving neem je met het grootste gemak de steilste beklimming. Daarnaast zorgt de laag geplaatste accu ervoor dat het zwaartepunt laag ligt en je een betere wegligging ervaart.

Enovo EVO 10

De elektrische fiets Enovo EVO 10 is uniek door het full carbon frame. Hierdoor is het totale gewicht van de e-bike inclusief motor en accu onder de 20 kg. Met 10 versnellingen rijd je altijd licht en soepel.

Post Fietsen kaatsheuvel

Review van een klant

Ja zeker, ik geef het toe, ik houd van fietsen, van mooie fietsen, van snelle fietsen, al is het koersen op de weg of in het veld gezien mijn leeftijd niet meer aan de orde. Dat neemt niet weg dat een mens kan blijven genieten van de mooie zaken die het leven te bieden heeft ook als hij er zelf geen gebruik meer van kan maken.

Ik ben al vele jaren een tevreden en trouwe klant van de firma Post, heb er mogen ervaren hoe de ouders van de gebroeders Post in Kaatsheuvel een fietsenwinkel in de Gasthuisstraat openden, hoe Ryan en Tommy het bevlogen voorbeeld van hun ouders in hun prachtige pand aan de Verzetstraat volgden en praktiseerden, hoe ze de constante uitdaging om uit te breiden en te vernieuwen niet uit de weg gingen.

Het succes van een bedrijf is onlosmakelijk verbonden is met de bevlogenheid , deskundigheid en de cohesie van haar medewerkers.

Saamhorigheid is een belangrijke voorwaarde van succes.

Veruit het grootste deel van mijn leven woon ik in Kaatsheuvel.

Ik doe er onze dagelijkse boodschappen. Ook wij plegen zo nu en dan een digitale bestelling, zij het dat wij een ander koopgedrag hebben dan onze kinderen en kleinkinderen.

Wanneer wij bijvoorbeeld een televisietoestel, een computer of een (elektrische) fiets kopen, gaan wij naar een vertrouwd adres in de buurt dat ons niet alleen mooie beloften op folders of beeldscherm toeschreeuwt. Wij gaan naar vakmensen die naar ons kunnen en willen luisteren, die ons instrueren, installeren en er ook voor ons zijn als er onverhoopt reparaties moeten plaatsvinden, deze deskundig verrichten.

Overigens merken wij dat onze (internet)kinderen voor hun school- werk- en vrijetijdsfietsen vaker ons voorbeeld volgen en kiezen voor een vertrouwd en deskundig adres  Voor de firma Post met name. Zij betalen liever een paar tientjes meer voor een goede en mooie fiets waarop zij een proefrit kunnen maken en die gemonteerd wordt op hun lichaamsbouw dan voor een grote doos met inhoud.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat ik iedereen aanraad een verstandige keus te maken, niet alleen met je verstand maar ook met je hart.

De mensen van Post-fietsen hebben kennis van zaken en hart voor hun zaak. Dat valt op. Of eigenlijk ook weer niet, omdat menigeen in de regio daar al jaren van overtuigd is.

Albert Megens

Black Friday 2019

Ook dit jaar zijn er spetterende acties voor Black Friday 2019.

Zo bieden wij 25% korting op deze Koga E-Inspire 2019. Advies verkoopprijs € 2949,- (300wh accu) maar nu voor €2199,-
Op deze actie prijs ruilen we niet op in. Actie geldt alleen op vrijdag en zaterdag

Zo is er ook korting tijdens Black Friday op alle Alpina kinderfietsen uit voorraad.

Liever een Merida Mountainbike? Diverse modellen zijn nu ook scherp geprijsd deze Black Friday. Bekijk ze hier.

Koga Pace

Nieuwe fiets van de zaak-regels (2020)

Door de ingewikkelde berekening van de bijtelling voor het privégebruik was de ‘fiets van de zaak’ de afgelopen jaren geen aantrekkelijke optie voor werknemers. Het kabinet versimpelt de fiscale fietsregeling echter per 1 januari 2020. Hieronder twaalf weetjes die de nieuwe regeling uitleggen.

1. Bijtelling zoals bij een auto van de zaak

Het kabinet vindt dat fietsen naar het werk goed is voor het milieu. Met de nieuwe regels wordt het een stuk aantrekkelijker gemaakt om een fiets van de zaak te gebruiken. De bijtelling voor een fiets van de zaak is straks gebaseerd op de methodiek zoals bij de bijtelling voor een auto van de zaak. Wel zijn de uitgangspunten anders. Het bijtellingspercentage voor een fiets van de zaak is vanaf 2020 7%. Ondernemers kunnen een fiets van de zaak voor zichzelf aanschaffen.

2. Geen lastige registratie en complexe rekenmethode

De maatregel is vooral in het leven geroepen om de regelgeving te vereenvoudigen. Wie nu over een fiets van de zaak beschikt, moet namelijk belasting betalen over het privégebruik. Dit is lastig te registreren en de rekenmethode is complex.

3. Zo werkt de bijtelling

Alleen werknemers die een fiets ter beschikking krijgen van de werkgever krijgen te maken met bijtelling. Behalve voor het woon-werkverkeer mag de werknemer de fiets uiteraard ook voor privé-fietsritten gebruiken. LET OP: ook wanneer een werknemer de fiets van de zaak alleen gebruikt voor het reizen van en naar het werk, is de bijtellingsregeling van toepassing!
De regeling houdt in dat werknemers jaarlijks 7% van de door de fabrikant vastgestelde consumentenadviesprijs van de fiets bij hun inkomen moeten bijtellen. Goed om te weten is wel dat een werknemer met een fiets van de zaak niet meer in aanmerking komt voor de belastingvrije reiskostenvergoeding.

4. Voor welke fietsen geldt de regeling?

De regeling geldt voor alle soorten fietsen, dus ook e-bikes en speed pedelecs!

5. Bijtelling niet voor accessoires, wel voor accu-upgrade

Accessoires die door de werkgever bij de fiets ter beschikking worden gesteld – zoals regenpakken en fietstassen – vormen in principe gewoon loon, waarover loonbelasting moet worden afgedragen. Maken de accessoires onderdeel uit van de fiets, dan behoren ze tot de consumentenadviesprijs van de fiets. Denk dan bijvoorbeeld aan de upgrade van een accu bij een elektrische fiets. Onderhoudsbeurten en servicepakketten spelen voor de bijtelling geen rol, dat zijn bijkomende kosten voor de werkgever.

6. Controle van het gebruik van een fiets van de zaak

De complexiteit van het al dan niet privégebruik was juist het probleem. Door de nieuwe regels is de verwachting dat de controle bij het beschikking stellen van een fiets vanaf 2020 minder wordt.

7. Werknemer wordt geen eigenaar

Bij een fiets van de zaak die beschikbaar wordt gesteld door de werkgever, blijft de fiets eigendom van de werkgever.

8. Einde dienstverband; fiets moet terug

Treedt een werknemer uit dienst? Dan moet hij of zij de fiets van de zaak teruggeven. Tenzij de werkgever en werknemer een overnamebedrag voor de fiets hebben afgesproken. Dit bedrag moet tenminste de waarde zijn die de fiets in het economisch verkeer heeft ten tijde van de overname. Het overnamebedrag vormt een loonbestanddeel. Ook hier kan de werkgever er voor kiezen om dit bestanddeel in de eindheffingsregeling op te nemen en de daarmee bijkomende belastingen voor eigen rekening nemen.

9. Fiets kan naast de auto van de zaak

Zowel een auto als een fiets van de zaak mogen naast elkaar worden gebruikt. Op die manier moet het bijvoorbeeld voor een werknemer interessanter worden om een aantal dagen per week de fiets naar het werk te pakken.

10. Fiets van de zaak naast privé-auto

Rijdt iemand in een privéauto naar het werk? Dan mag hij voor de dagen die hij met de auto naar de zaak komt, nog steeds de zakelijke kilometervergoeding à 0,19 cent per kilometer berekenen.

11. Werknemer kan een eigen bijdrage voor gebruik van de fiets betalen

Betaalt de werknemer een eigen bijdrage, dan wordt de bruto bijtelling van 7% verminderd met de nettobijdrage van de werknemer. Het resultaat kan nooit minder dan 0 euro zijn.

12. Fiets van de zaak en btw-teruggave

Bij de teruggave van de btw geldt nog steeds het Besluit uitsluiting aftrek omzetbelasting (BUA). Concreet betekent dit dat de btw bij de aanschaf van een fiets vooraf bij de werkgever afgetrokken mag worden, maar slechts tot het btw-bedrag van de aanschafwaarde van de fiets van 749 euro inclusief btw.

Bron: Tweewieler.nl

Ongeluk met je e-bike? Dit zijn je rechten!

Elektrische fietsen (en de snellere speed pedelecs) zijn enorm in opkomst, maar er kleven ook nadelen aan fietsen met elektrische trapondersteuning. Uit recente cijfers blijkt namelijk dat fietsers steeds vaker betrokken zijn bij verkeersongelukken. Daarnaast zijn de relatief prijzige e-bikes ook in trek bij dieven. Hoe zorg je dat je onbezorgd op je fiets kunt stappen?

In heel 2018 werden ruim 400.000 fietsen met elektrische ondersteuning verkocht, een stijging van veertig procent in vergelijking met 2017. Jammer genoeg zien we die populariteit ook op een vervelende manier terug: volgens cijfers van het Centraal Bureau van de Statistiek (CBS) zijn er in 2018 meer fietsers dan ooit betrokken geweest bij een verkeersongeval. Op dit moment raakt gemiddeld één op de tien fietsers gewond in het verkeer.

Aansprakelijkheidsverzekering wettelijk verplicht

Wat gebeurt er als jij op je fiets daadwerkelijk betrokken raakt bij een ongeluk? Rianne Veerman en Bas Knopperts zijn verzekeringsexpert bij Independer. “Het is belangrijk om allereerst goed onderscheid te maken tussen een elobike en een speed pedelec. De elobike gaat niet harder dan 25 kilometer per uur. De speed pedelec gaat harder”, legt Veerman uit.

Ze vervolgt: “Bezitters van een speed pedelec zijn wettelijk verplicht een aansprakelijkheidsverzekering (WA-verzekering) af te sluiten. Elobike-rijders niet. Als zij schade veroorzaken dan zijn ze gedekt via hun AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). De meeste Nederlanders hebben zo’n verzekering. Als je die niet hebt en je rijdt op een elobike, dan is dat zeker een overweging waard. Kijk altijd wel even goed in de polis of er een uitzondering is gemaakt voor de elobike. Dan voorkom je vervelende financiële verrassingen.”

Check verkeersregels in het buitenland

In Nederland zijn de regels behoorlijk duidelijk, maar hoe zit dat zodra je met je soepel zoevende tweewieler naar het buitenland gaat? Bas Knopperts: “Vanzelfsprekend moet je altijd even checken wat de verkeersregels zijn omtrent elektrische fietsen in het land waar je vakantie gaat vieren. Een aansprakelijkheidsverzekering geldt ook in het buitenland, dus dat zit goed.” Over diefstal voegt Knopperts nog toe: “Mocht je je fiets tegen diefstal willen verzekeren, verwacht dan niet teveel van je reisverzekering. Die keert waarschijnlijk slechts een klein deel van de aankoopwaarde uit. Je kunt dan beter een aparte fietsverzekering afsluiten.”

Bron: AD.nl

Werkplaats open

Winkel open voor afhalen tot 3 maart

Dagelijks geopend van 9u tot 18u (zaterdag 17u)

Gesloten op dinsdag 16 februari